تامین سرمایه
داستان فیلم کوتاه عروسکخانه درباره سه زن ایرانی از سه دوره تاریخی مختلف است که به صورتی خیالانگیز و شبیه آنچه در آثار رئالیسم جادویی رایج است، در یک خانه قاجاری کنار هم قرار میگیرند و گویی تقدیر مشترکشان آنها را به هم رسانده تا به یکدیگر یاری برسانند. یکی از این زنها که هم دوره ماست، در دام عشقی دروغین افتاده و به ناچار به این خانه پناه آورده است، زن دیگر از شلوغیهای دوران کودتای 28 مرداد فرار کرده است و دیگری زنی از دوران مشروطه است که به این خانه آمده تا خانوادهاش به خاطر حمایت او از مشروطهخواهان بدنام نشوند. این زنها با سرگذشت مشابه، تنها یاریرسان یکدیگر در این خانه خواهند بود.
زمانبندی و روند انجام پروژه:
این فیلم با وجود طی کردن بخشی از مراحل پیش تولید مانند تعیین محل فیلمبرداری، انتخاب بازیگر، طراحی لباس و تمرین با بازیگران، در اسفند 1399 به دلیل نبود تهیه کننده متوقف شده و اکنون برای ادامه روند فیلمبرداری نیازمند تامین بخشی از هزینهها به روش کراودفاندینگ است.
این پروژه در صورت تامین بودجه در اواخر مرداد ماه به مدت 5 روز در خانه تاریخی نیکنژاد در شهر کرمان فیلمبرداری خواهد شد. هزینههای جاری این پروژه شامل اجاره لوکیشن برای 5 روز، اجاره تجهیزات تصویر، نور، صدا و دستمزد بخش حرفهای عوامل مانند تصویربرداری و مسئول جلوههای ویژه بصری است.
پس از اتمام فیلمبرداری، گروه کار خود را بر روی بخش جلوههای بصری کار آغاز خواهد کرد و پس از اتمام این بخش، مراحل نهایی پس تولید مانند تدوین، صداگذاری، ساخت موسیقی، اصلاح رنگ در اوایل شهریور ماه انجام خواهد شد و پس از آن بر اساس قراردادی که با شرکت کانادایی پخش فیلم فینیکس عقد شده است، این فیلم از اواخر آبان ماه آماده حضور در جشنواره بینالمللی است.

شرکت کانادایی فینیکس، مسئولیت پخش بینالمللی این فیلم را بر عهده خواهد داشت.

در این پروژه تلاش به این است تا با رعایت استانداردهای جهانی تولید فیلم، اثری با هویت فرهنگی ایرانی چه به لحاظ موضوعی و محتوا و به چه به لحاظ ساختار و فرم ارائه شود.
محل فیلمبرداری
این فیلم با اخذ مجوز سازمان میراث فرهنگی در خانه گفتمان کرمان، که در حال حاضر به عنوان رستوران تغییر کاربری داده و به خانه نیکنژاد معروف است فیلمبرداری خواهد شد. با توجه به تجاری بودن این محل، بخشی از هزینهها برای جبران ضرر کارکنان و مدیر این مجموعه پرداخت خواهد شد.

چرا کراودفاندینگ؟
با توجه به عدم وجود تهیهکنندگان مستقل در شهرستانها، مشکل هنرمندان خارج از مرکز دو چندان خودنمایی میکند. انتظارات سرمایهگذاران غیرحرفهای و غیرمستقل نیز، به وضوح به کیفیت و شرایط کار ضربه خواهد زد. از این رو استفاده از کمکهای هنر دوستان که به صورت کراودفاندینگ یا تامین مالی جمعی صورت میگیرد، علاوه بر حل مشکلات مالی، استقلال هنری گروه را نیز حفظ خواهد کرد. علاوه بر این تقسیم ریسک برای ساخت آثار تجربی ضرر مادی و معنوی افراد را کاهش میدهد.
درباره کارگردان
سام ایزدی (متولد آبان 1370)
کارشناس ارشد کارگردانی

فیلمهای کوتاه:
- نویسندگی و کارگردانی فیلم کوتاه جمعهها، پاییز 1399. برنده جایزه بهترین فیلمنامه کوتاه جشنواره فیلم یوروپین سینماتوگرافی آمستردام، برنده جایزه بهترین فیلم کوتاه داستانی جشنواره فیلم فینیکس کانادا
- نویسندگی و کارگردانی فیلم کوتاه لحظه لحظه، پاییز 1396. شرکت در چهاردهمین جشنواره فیلم کوتاه نهال، سومین جشنواره فیلم کوتاه پرایاگ دهلی و جشنواره فیلم کوتاه قبرس
- نویسندگی و کارگردانی فیلم کوتاه عجایبالمخلوقات، تابستان 1399.
- نویسندگی و کارگردانی فیلم کوتاه شام، تابستان 1398.
کتب:
- ترجمه نمایشنامه کابوس بازیگر و سه نمایشنامه دیگر، نوشته کریستوفر دورانگ، تهران: افراز. 1399.
- ترجمه نمایشنامه ازدواج بت و بو، نوشته کریستوفر دورانگ، تهران: افراز. 1400.
- کارگردانی: تاریخ جامع و سیر تحول نظریات، تهران: هنگام هنر. 1400.
- نظریات معاصر تئاتر (بازیگری و کارگردانی)، تهران: هنگام هنر. چاپ اول 1397.
- ترجمه نمایشنامه این یک صندلی است، نوشته کاریل چرچیل، تهران: هنگام هنر. 1398.
- نمایشنامه از هیچ، هیچ نگو. جز هیچ، هیچ نیام...، تهران: هنگام هنر. 1398.

با حمایت از فیلم کوتاه عروسکخانه در ساخت آن همراه شوید