تامین سرمایه

معرفی پروژه
«زوزهمرد» فیلمی کوتاه با ساختار آخرالزمانی است که در دنیایی بیزمان و بیمکان روی میدهد. جهان توسط پدیدهای به نام «زوزهمرد» تسخیر شده است. «زوزهمرد»ها به شهرها و روستاها برای دزدیدن نوزادان و کودکان هجوم میبرند و مردان و زنان بالغ را با صدای شیون و زوزه دستهجمعی خود میکشند. پس از یک سال از شروع این ماجرا، شهرها از بچهها خالی شدهاند و ورود غریبهها و نوزادانشان به شهرها ممنوع شده است. داستان فیلم از جایی آغاز میشود که مردی قایقران بهطور مخفیانه دختر و نوزاد شیرخوارهاش را از دریا وارد شهر میکند. کاری که به هجوم «زوزهمرد»ها میانجامد.

وضعیت فعلی پروژه
فیلمنامه «زوزهمرد» از شهریور 1397 تا اسفند 1397 تالیف شد ، از اسفند 1397 تا اردیبهشت 1398 جستجو برای عوامل ، لوکیشن ها و به طور تمامی مسائل مورد نیاز برای تولید انجام پذیرفت. فیلمبرداری در هفته آخر اردیبهشت به مدت 6 روز انجام شد.
مراحل فنی از خرداد ماه 1398 آغاز شد و تا آبان ماه 1398 مصادف با اولین نمایش فیلم در جشنواره فیلم کوتاه تهران ادامه یافت که «زوزهمرد» در آن در دو رشته تدوین و صدا کاندید شد.
پس از پایان جشنواره نیاز به انجام تغییراتی در فیلم بوده است و همچنین با توجه به هزینه های بالا و تورم بالا برای پوشش بخشی از هزینه ها که کمتر از 10 درصد هزینه های صورت گرفته برای فیلم است اقدام به طراحی کمپین در حامی جو کردیم که امیدوارم به کمک مخاطبان علاقه مند بتوانیم این کمبود مالی را جبران کنیم. این هزینه ها بخشی از هزینه های پس از تولید و بخشی از هزینه های پخش را پوشش می دهد

آخرالزمان در ایران
طی سالهای اخیر قصههایی با مضامین و الگوهای آخرالزمانی در ژانر وحشت و سابژانر رمزآلود، سینمای جهان را وارد عرصه جدیدی کرده است. آثار درخشانی هم در این شکل از سینما ساخته شده است که به عقیده من شاخصترین آنها جاده (Road)، مدمکس (Mad Max)، فرزندان انسان (Children of men)، مه (Mist)، نابودی (Annihilation) و پناه بگیر (Take Shelter) هستند. مهمترین ویژگی این فیلمهای برجسته به سبک روایت داستان، لحن اجرا و شیوه القای منطق حاکم به مخاطب بازمیگردد. در فیلم کوتاه «زوزهمرد» که ساختاری آخرالزمانی و مرموز دارد تلاش شد با الهام از سبک روایی دو فیلم از گور بازگشته (Revenant) و پسر شائول (Son of Saul) به سبکی شخصی و اصیل برسم که تا حدی در فیلم دومم، «اندورفین» به آن رسیده بودم؛ اما به دلیل عدم تطابق قصه با فرم، شیوه دیگری برای دکوپاژ انتخاب کردم. در سینمای ایران کمتر به فضاها و قصههای آخرالزمانی توجه شده و سلیقه سینماگران ایرانی اغلب بهسوی سینمای اجتماعی و نهایتاً داستانهای شهری با پیرنگهای جنایی و حقوقی معطوف شده است. همچون ژانرهای پرطرفدار وحشت، بیوگرافی و حتی اقتباسهای ادبی کمتر دیدیم فیلمسازان و تهیهکنندگان بهسوی ساختارهایی با اتمسفر ماورایی و جادویی بروند. حضور درخشان عوامل و چهرههای خلاق سینما، تئاتر و فیلم کوتاه در «زوزهمرد» سبب شد تا امروز اثری با ظرفیت بسیار بالا در دست داشته باشیم که در سایه دقت و حساسیت کافی و مناسب در پستولید به اثری شایسته و راهگشا در سینمای ایران بدل خواهد شد. تمام تلاش من و دوستانم در ساخت این فیلم کوتاه در وهله اول این بود که قصه فیلم بهدرستی مطرح شود و سپس در وهله بعدی امید داریم که بهواسطه جذابیت این شکل از سینما، «زوزهمرد» آغازگر سبکی نو و پرطرفدار در گیشه باشد.

درباره قصه و فیلمنامه
در نگارش فیلمنامه «زوزهمرد» زمان زیادی صرف شد تا به قصهای منسجم، عمیق و اصیل برسیم که ردپای هیچیک از آثار شاخص سینمای جهان در آن دیده نشود. حدود شش ماه زمان نیاز بود تا از مرحله ایده به دکوپاژ برسیم و در ماهها آخر وارد فرایند پیشتولید شویم. «زوزهمرد» با توجه به دشواریهای تولید آثار اینچنینی مستلزم پیشتولیدی دقیق و حسابشده بود. بخش زیادی از پیشتولید «زوزهمرد» صرف بازدید از لوکیشنهای مختلف و منطبق با قصه شد و سرانجام به روستای دستک در شهرستان آستانه اشرفیه واقع در استان گیلان رسیدیم. ساحلی خلوت و به دور از ساختوساز شهری که کاملاً با فضای فیلمنامه و داستان همخوانی داشت. طبق برنامهریزی تیم تولید بنا شد تا فیلم را در پنج جلسه بسازیم که به دلیل بارش باران تعداد جلسات به شش رسید. پس از تدوین پایانی زمان فیلم حدود بیست دقیقه تنظیم شد تا در جشنوارههای جهانی با محدودیت زمانی مواجه نشویم. امیدوارم داریم تا با پایانبندی شایسته پروژه «زوزهمرد» ساختار و سلیقهای جدید و جهانشمول به سینمای کشور افزوده شود.

پیشینه کارگردان
رضا گمینی فیلمسازی را از سال 1391 با فیلم کوتاه «اتوبان» بهعنوان نویسنده، کارگردان و تهیهکننده آغاز کرد. قصه این فیلم درباره مردی افغانی بود که برای تأمین هزینه فرزندش در مدرسه مجبور انداختن خودش مقابل ماشین دیگران و اخاذی میشود. داستان این فیلم باوجود اینکه قصه موردعلاقه و سلیقه گمینی نبود اما پشتوانه خوبی برای فیلم دوم او به نام «اندورفین» شد. اندورفین در سال 1393 فیلم کوتاه اندورفین با نویسندگی و کارگردانی او ساخته شد بیش از 10 نامزدی و جایزه بینالمللی برای او به ارمغان آورد که مهمترین آن جایزه ویژه هیئت داوران از جشنواره لوکارنو و جایزه بهترین کارگردانی از جشنواره دانشجویان جهان در لسآنجلس است.
«بازی» سومین فیلم کوتاه رضا گمینی است که به داستانی متفاوت از آثار قبلی میپردازد. این فیلم در مورد دو کودک پسر و دختر است که بازیهای کودکانه و کنجکاوی آنها برای شناخت جنس مخالف از سوی غریبهای مشاهده میشود. غریبه آنچه دیده را برای مادر دختربچه تعریف میکند و این قائله به تقابل خانوادهها میانجامد. این فیلم به دلایل شخصی از سوی فیلمساز نیز پخش جشنوارهای نشد و با این حال از سوی سازمان جهانی یونیسف در چند رویداد بینالمللی به نمایش درآمد. بازی در جشنواره دانشگاه برکلی کالیفرنیا جشنواره بینالمللی یالا برنده جایزه بهترین فیلم کوتاه شد.
رضا گمینی همچنین بنیانگذار استارتاپ بانیکستر؛ نخستین بانک اطلاعاتی و ارتباطی اهالی سینما و تئاتر است که از بهار سال 1397 کار خود را آغاز کرده است.
مصاحبه با رضا گمینی در مورد «زوزهمرد»
لینک اخبار منتشر شده از پروژه :
رونمایی از پوستر "زوزه مرد"
«زوزه مرد» در سی و ششمین جشنواره فیلم کوتاه تهران
جشنوارهها مقصر اصلی همرنگ شدن فیلمها/ «زوزه مرد» از جهان بیگانه با واژه میآید
جدیدترین تولید وُدیو در جشنواره فیلم کوتاه تهران / رونمایی از پوستر "زوزه مرد"

لینک پرداخت ارزی برای ایرانیان خارج از کشور
عوامل فیلم :
کارگردان: رضا گمینی
فیلمنامهنویس: رضا گمینی
تهیهکننده: پویان صدقی
تهیه شده در: وُدیو پیکچرز ، بانی کستر
تصویربردار: آرمان فیاض
تدوینگر: پویان شعله ور
صدابردار: رشید دانشمند
صداگذارو طراح صدا : رامین ابوالصدق
طراح صحنه و لباس: مجید یوسفی
موسیقی: برایان هیلیارد
بازیگران: هومن بنایی، محمود نظرعلیان ، شادی کرم رودی ، هادی شیخ الاسلام ،نادر پورمیهن ، سامان سیوس ،مهدیه خزایی
سال تولید: 1398
محل تولید: ایران – استان گیلان - دستک
زمان: 20
